October 22, 2024
Економіка

Правоохоронці викрили "реабілітаційний центр" на Черкащині, де незаконно тримали людей, – прокуратура

Сер 29, 2023

Київ. 29 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Правоохоронці повідомили про підозру п’ятьом особам, які організували в Черкаській області приватний заклад, де під виглядом реабілітаційного центру незаконно тримали людей.

“За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру п’ятьом особам за незаконне позбавлення волі людей (ч. 2 ст. 146 КК України)”, – повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що у приватному закладі під виглядом реабілітаційного центру для лікування проти алкоголізму та наркоманії незаконно тримали людей у жорстких умовах. Фігуранти отримували грошові кошти за т. зв. лікування від родичів алко- та наркозалежних осіб, однак самого лікування в закладі не надавали.

Правоохоронці під час здійснення обшуків виявили, що в “реабілітаційному центрі” тримали понад 30 осіб, які були позбавлені можливості вільно пересуватися та спілкуватися з рідними. Люди “були змушені підкоритися “режиму” з обов’язковим незаконним використанням їх праці”.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Черкаській області за оперативного супроводу співробітників Черкаського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді обмеження волі терміном до п’яти років або позбавлення волі на той самий термін.