October 22, 2024
Політика

Більшість учнів 6-х та 8-х класів виконали тести з математики та української мови на "середньому рівні" – дослідження

Сер 29, 2023

Київ. 29 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Більшість учнів 6-х та 8-х класів виконали тести з математики та української мови на “середньому рівні”, свідчать результати дослідження освітніх втрат Державною службою якості освіти.

“Більшість учнів 6-х та 8-х класів виконали тести на “середньому рівні”. Набрали від 15% до 50% тестових балів”, – сказав голова Держслужби якості освіти Руслан Гурак на пресконференції.

За його словами, учні 8-х класів показали дещо кращий результат, зокрема кількість набраних балів на “достатньому” і “високому” рівні вища, ніж в учнів 6-х класів.

Зазначається також, що учні краще впоралися із завданнями когнітивного виміру “знання”, ніж “мислення”.

Крім того, на успішність учнів впливали такі чинники як: регіон, соціально-економічний стан, стать.

Що стосується учнів 6-х класів, то тестування з математики 7% склали на початковому рівні, 64% – на середньому, 24% – на достатньому, 4% – на високому. Також з української мови 1% учнів склав на початковому рівні, 66% – на середньому, 23% – на достатньому, 2% – на високому.

Що стосується учнів 8-х класів, то тестування з математики 2% склали на початковому рівні, 54% – на середньому, 38% – на достатньому, 7% – на високому. Також з української мови 1% учнів склав на початковому рівні, 61% – на середньому, 33% – на достатньому, 4% – на високому.

Дослідження ініційоване Міністерством освіти і науки та Державною службою якості освіти для визначення й відстеження результатів навчання з української мови та математики (алгебри та геометрії) учнів 6-х та 8-х класів. У тестуванні взяли участь 6 189 шестикласників та 6 188 восьмикласників із 280 закладів середньої освіти. Учні відповіли також на запитання онлайн-анкети, що стосуються повсякденного навчання.