October 22, 2024
Політика

Суддю Тандира, який збив на смерть нацгвардійця, відсторонили від правосуддя до набуття вироком чинності або закриття кримінального провадження

Сер 29, 2023

Київ. 29 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Вища рада правосуддя (ВРП) тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира, притягнутого до кримінальної відповідальності за фактом скоєння дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинув військовослужбовець Національної гвардії України, повідомляє ВРП.

“Сьогодні, 29 серпня 2023 року, Вища рада правосуддя вирішила тимчасово відсторонити від здійснення правосуддя суддю Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення”, – йдеться в повідомленні ВРП на офіційному сайті у вівторок.

Рішення ухвалено за результатами розгляду відповідного клопотання заступника генерального прокурора.

Як повідомлялося, суддю Тандира підозрюють у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 286-1 Кримінального кодексу України, а саме в порушенні правил безпеки дорожнього руху, керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого, що передбачає позбавлення волі на термін від п’яти до десяти років із позбавленням права керувати транспортними засобами на термін від п’яти до десяти років.

Вища рада правосуддя 27 травня 2023 року дала згоду на тримання під вартою судді Тандира, 2 червня тимчасово відсторонила суддю від правосуддя до 25 липня 2023 року, а 18 липня 2023 року продовжила відсторонення до 26 серпня на час досудового розслідування.

Постановою Печерського районного суду міста Києва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави продовжено до 9 вересня 2023 року.

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо голови районного суду Київської області за фактом ДТП.

Джерело: https://hcj.gov.ua/news/vrp-tymchasovo-vidstoronyla-suddyu-oleksiya-tandyra-vid-zdiysnennya-pravosuddya