October 22, 2024
Політика

До АРМА передано активи та майно громадянина РФ на близько 6 млн грн – Офіс генпрокурора

Сер 29, 2023

Київ. 29 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – За клопотаннями прокурорів Львівської обласної прокуратури заарештовано та передано в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) корпоративні права і майно підприємства, бенефіціаром яких є громадянин РФ, повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

“Загальна вартість переданих активів становить близько 6 млн грн. У власності громадянина країни-агресора перебувають підприємства та майнові комплекси у Львівській області та в АР Крим”, – ідеться в повідомленні.

Правоохоронні органи встановили, що у 2016 році готель росіянина надавав послуги з проживання воєнізованим формуванням країни-агресора в тимчасово окупованому Криму.

Наразі готель продовжує свою діяльність, і сплачує податки РФ.

“Крім того, фігурант є одним із власників корпоративних прав на майновий комплекс у Трускавці. Він володіє 49% статутного капіталу”, – наголошується в повідомленні.

До АРМА передано активи та майно, розташовані у Львівській області.

Слідчі Управління СБУ у Львівській області здійснюють досудове розслідування за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ст. 110-2 КК України).

Джерело: https://www.gp.gov.ua/ua/posts/v-arma-peredano-biznes-aktivi-gromadyanina-rf-vartistyu-maize-6-mln-grn