October 22, 2024
Економіка

GM тестує з Google нові функції ШІ для своїх автомобілів

Сер 29, 2023

Київ. 29 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Автоконцерн General Motors і платформа Google Cloud американського інтернет-гіганта Google, що входить до Alphabet Inc., реалізують пілотні проєкти з розширення використання технологій генеративного (який створює контент – ІФ-У) штучного інтелекту (ШІ) в автомобілях GM, ідеться у спільному пресрелізі партнерів.

Зокрема, йдеться про діалоговий ШІ Dialogflow, який застосовується в інтерактивній системі OnStar Interactive Virtual Virtual Assistant з моменту її запуску 2022 року. Система наразі відповідає на типові запитання і допомагає водіям будувати маршрут.

GM і Google Cloud не повідомляють, які саме нововведення заплановано впроваджувати, зазначаючи лише, що діалоговий ШІ допомагатиме водіям мільйонів машин “різними способами”.

“Генеративний ШІ має потенціал для здійснення революції у сферах купівлі та володіння автомобілем, взаємодії як усередині, так і поза ним, що відкриває додаткові можливості з погляду впровадження нових функцій і сервісів”, – наводять у пресрелізі слова віцепрезидента GM із програмного забезпечення та сервісів Майка Ебботта.

OnStar Interactive Virtual Assistant щомісяця опрацьовує понад мільйон запитів у США і Канаді, йдеться в пресрелізі.

Перші автомобілі GM із вбудованими сервісами Google були представлені в 2019 році.