October 22, 2024
Економіка

Падіння індексу споживчої довіри в США в серпні сильно перевершило прогноз

Сер 29, 2023

Нью-Йорк. 29 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Індекс споживчої довіри в США в серпні впав до 106,1 пункту, йдеться у звіті дослідницької організації Conference Board, яка розраховує цей індикатор.

Місяцем раніше, згідно з переглянутими даними, показник становив 114 пунктів, а не 117 пунктів, як було оголошено раніше. Це був максимальний рівень із грудня 2021 року.

Аналітики в середньому очікували зниження індексу цього місяця до 116 пунктів із попередньо заявленого липневого значення, згідно з результатами опитувань Trading Economics та The Wall Street Journal.

Підіндекс споживчих очікувань у серпні опустився до 80,2 пункту з 88 пунктів минулого місяця. Індекс ставлення споживачів до поточної фінансової ситуації зменшився до 144,8 пункту порівняно зі 153 пунктами в липні.

“Падіння індексу споживчої довіри в серпні нівелювало зростання в червні та липні. Споживачі знову стурбовані зростанням цін загалом і на продукти харчування та бензин зокрема. Спад споживчої довіри відзначено у всіх вікових групах”, – заявила головний економіст Conference Board Дана Петерсон.

Водночас індекс вартості житла у 20 найбільших містах США, який розраховує S&P CoreLogic Case-Shiller, у червні знизився на 1,2% у річному виразі. Він зафіксував падіння за підсумками четвертого місяця поспіль.

Водночас проти травня житло подорожчало на 0,9%. Цей показник зростав п’ятий місяць.