October 21, 2024
Економіка

Кількість відкритих вакансій у США в липні впала до мінімуму за 28 місяців

Сер 29, 2023

Вашингтон. 29 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кількість відкритих вакансій у США в липні становила 8,827 млн порівняно з 9,165 млн місяцем раніше, ідеться у звіті міністерства праці країни, заснованому на результатах щомісячного опитування (JOLTS).

Це мінімальний показник за останні 28 місяців – із березня 2021 року.

Аналітики в середньому прогнозували підвищення до 9,465 млн, за даними Trading Economics. Респонденти The Wall Street Journal очікували 9,5 млн вакансій.

Компанії згортають програми найму працівників у відповідь на посилення занепокоєння станом економіки країни та можливою рецесією, зазначають експерти.

Кількість вакансій в охороні здоров’я та соцзахисті зменшилася в липні на 130 тис., у сфері професійних і бізнес-послуг – на 198 тис., у державних установах (без урахування сфери освіти) – на 94 тис., у держосвіті – на 62 тис. Водночас у транспортно-логістичному секторі їхня кількість зросла на 75 тис.

Кількість людей, які звільнилися з різних причин, минулого місяця становила 3,549 млн осіб порівняно з 3,802 млн у червні. Це мінімальний рівень за 2,5 року.

Коли економіка слабшає, люди, як правило, вважають за краще не змінювати місця роботи, пише MarketWatch.

“Хоча в більшості американців, які хочуть працювати, робота вже є, знайти нову зараз не так легко, як рік тому. Ситуація з наймом і звільненнями повернулася до допандемійного рівня, а кількість вакансій швидко скорочується”, – вважає головний економіст Comerica Білл Адамс.