October 20, 2024
Економіка

"Нібулон" розпочав обмолот соняшнику і прибере його з 19 тис. га

Сер 30, 2023

Київ. 30 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Один із найбільших операторів зернового ринку України ТОВ “СП “Нібулон” (Миколаїв) розпочало обмолот соняшнику, під яким зайнято 19 тис. га площ, повідомила пресслужба зернотрейдера у фейсбуці.

“Культура сформувала непоганий урожай, але останні три тижні жорсткої посухи сильно прискорили достигання соняшнику, що вплинуло на показники”, – пояснюють у повідомленні.

Наразі триває збирання соняшнику в Миколаївському кластері, а також розпочинають жнива в Чигирині Черкаської області. Перші поля, які досягли прийнятної для збирання вологості, показують урожайність 2-2,5 тонн/га.

Команда агрономів та спеціалістів із безпеки рослин здійснює постійний моніторинг стану посівів. Особливу увагу приділяють екологічно безпечним методам боротьби, щоб зберегти високу якість наших культур, наголосили в агрохолдингу.

“Нібулон” залишається відданий якості та стійкості у вирощуванні зернової продукції”, – резюмували в агрохолдингу.

Як повідомлялося, ТОВ “СП “Нібулон” було створено у 1991 році. До російського військового вторгнення зернотрейдер мав 27 перевантажувальних терміналів і комплексів із приймання сільгоспкультур, потужності для одноразового зберігання 2,25 млн тонн продукції АПК, флот із 83 суден (із них 23 буксири), а також володів Миколаївським суднобудівним заводом.

“Нібулон” до війни обробляв 82 тис. га землі в 12 областях України та експортував сільгосппродукцію до більше ніж 70 країн світу.

Втрати “Нібулона” від повномасштабного військового вторгнення РФ досягли $400 млн. Наразі зернотрейдер працює на 30% потужностей, створив спеціальний підрозділ для розмінування сільгоспземель.