October 20, 2024
Економіка

Найінтенсивніші бої точаться в районі Райгородки і Ковалівки на куп'янсько-лиманському напрямку – командувач Сухопутних військ

Сер 30, 2023

Київ. 30 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ситуація на Східному фронті залишається складною, Сили оборони продовжують стримувати російських окупантів на куп’янсько-лиманському та бахмутському напрямках, де щодня тривають важкі бої, повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

“Наші частини продовжують стримувати наступ ворога на куп’янсько-лиманському напрямку. Найбільш запеклі бої відбуваються в районах населених пунктів Райгородка та Ковалівка, де противник, незважаючи на втрати, намагається прорвати оборону наших військ, використовуючи штурмові загони на бронетехніці”, – розповів Сирський у зведенні, оприлюдненому в телеграм-каналі Military Media Center у середу вранці.

За його словами, одночасно ворог здійснює перегрупування, заводить нові частини з території РФ із метою нарощування чисельності та боєздатності своїх військ.

“На бахмутському напрямку щоденно ідуть гарячі бої. Ворог за будь-яку ціну намагається повернути втрачені позиції, по декілька разів на день контратакує наші підрозділи. Ми вживаємо всіх заходів для зриву планів противника і поступово просуваємся вперед. Зокрема інтенсивні бойові дії відбуваються в районах Бахмута, Курдюмівки, Ягідного, Андріівки”, – повідомив головнокомандувач Сухопутних військ.

З огляду на це, за його словами, особливу увагу сьогодні приділяють роботі саме в цих напрямках.

“Спільно з командирами ОТУ і бригад ми щоденно аналізуємо обстановку, на місцях приймаємо рішення щодо дій наших військ, а також вживаємо усіх заходів для успішного виконання бойових завдань. Ми робимо все можливе задля нашої Перемоги”, – резюмував Сирський.

Джерело: https://t.me/militarymediacenter/2998