October 19, 2024
Економіка

Оцінку зростання ВВП США в II кварталі погіршено до 2,1% з 2,4%, перегляду не очікувалося

Сер 30, 2023

(додано текст після 2-го абзацу)

Київ. 30 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Економіка США в другому кварталі зросла на 2,1% у перерахунку на річні темпи, згідно з переглянутими даними міністерства торгівлі США.

Раніше повідомлялося про підвищення на 2,4%. Експерти, консенсус-прогноз яких наводить Trading Economics, не очікували перегляду даних.

Для порівняння: за підсумками першого кварталу зростання ВВП становило 2%.

Споживчі витрати, на які припадає дві третини ВВП США, у квітні-червні підвищилися на 1,7%, а не на 1,6%, як було заявлено попередньо. Держвидатки збільшилися на 3,3%, а не на 2,6%.

Корпоративні прибутки в США в минулому кварталі зросли на 1,6%, до $2,367 трлн, після зниження на 5,9% кварталом раніше. Ринок очікував такого ж зниження і в квітні-червні.

Індекс споживчих цін PCE у другому кварталі підвищився на 2,5% щодо попередніх трьох місяців після зростання на 4,1% у січні-березні. Індекс базової інфляції PCE Core, що не враховує ціни на продукти харчування та енергоносії, збільшився на 3,7% після зростання на 4,9% кварталом раніше. Останній індекс уважно відстежує Федеральна резервна система під час оцінки ризиків інфляції.

Інвестиції у сфері житлового будівництва впали на 3,6%, причому зниження було зафіксовано за підсумками дев’ятого кварталу поспіль.

Представлена Мінторгом у середу інформація є другою оцінкою зміни ВВП США з трьох. Публікацію остаточних даних за другий квартал заплановано на 28 вересня.