October 17, 2024
Економіка

Росія намагатиметься підтримувати частоту ракетних ударів, восени очікується посилення атак на інфраструктуру – Скібіцький

Чер 23, 2023

Київ. 23 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Російські окупанти намагатимуться підтримувати частоту ракетних ударів, незважаючи на виснаження арсеналів, а восени очікується посилення атак на інфраструктуру, повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю РБК.

“Наша оцінка – що ці удари триватимуть, незважаючи на те, що вони почали, скажімо, економити ракетне озброєння. Тому що та кампанія, яка проводилася восени, взимку, коли вони використовували за один удар 80-100 ракет, виснажила арсенали і запаси Російської Федерації. І на сьогодні ми фіксуємо, що те, що виробляється, одразу йде у війська для подальшого застосування”, – наголосив він.

Також Скібіцький акцентував, що “Росія активно почала використовувати хибні цілі, наприклад, крилаті ракети Х-55 вони зараз допрацьовують і використовують як хибну ціль для виснаження нашої протиповітряної оборони”.

“Ми також відзначаємо зменшення кількості ракет в ударі, але, вочевидь, агресор все ж таки намагатиметься підтримувати частоту ударів – методично, день у день, вражати наші об’єкти та тримати наше населення в такій напрузі… Це виснажує людей”, – сказав заступник начальника ГУР.

Що стосується загострення атак в осінній період, Скібіцький визнав: “Ми не виключаємо такої можливості… Але ми готуємося до цього. Тому здійснюються всі заходи щодо посилення нашої системи протиповітряної оборони, отримання нових комплексів ППО. На це також була спрямована конференція у форматі “Рамштайн”. Одне з ключових і пріоритетних питань на сьогодні – протиповітряна оборона, це ракети, це можливість збільшення кількості сучасних комплексів ППО”.

Джерело: https://www.rbc.ua/ukr/news/vadim-skibitskiy-gur-gotuemosya-mozhlivih-1687462649.html