October 17, 2024
Економіка

Влада Китаю підвищує податкові відрахування для фізосіб

Сер 31, 2023

Київ. 31 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Китайська влада додатково знизить податкове навантаження на тих, хто виховує дітей або піклується про літніх, передає агентство “Сіньхуа” з посиланням на Держраду КНР.

Із 1 січня 2023 року податкова база з податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) для батьків дітей до трьох років скорочується на 2 тис. юанів (приблизно $278,5) на місяць із розрахунку на дитину. Колишнє відрахування становило тисячу юанів.

Крім того, батьки зможуть зменшити податкову базу ще на 2 тис. юанів на місяць у зв’язку з освітою дітей.

Для тих, хто піклується про літніх, податкове відрахування становитиме 3 тис. юанів на місяць, якщо у платника податків немає братів або сестер. У зворотному випадку відрахування можна буде розділити. Податкову базу зможуть зменшити діти батьків, старших за 60 років, і онуки тих, чиїх дітей немає в живих. Раніше це відрахування становило 2 тис. юанів.

Спеціальні відрахування з ПДФО були вперше запроваджені 2018 року і спрямовані на зниження податкового навантаження на тих, хто несе витрати певного виду, зокрема, на освіту, лікування важких захворювань, виплату житлових кредитів, оренду житла або піклування про літніх людей.