October 17, 2024
Політика

Посадовця південного управління виконання покарань затримано під час отримання хабаря від інвесторів з Ізраїлю

Сер 31, 2023

Київ. 31 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Правоохоронці викрили заступника начальника Управління забезпечення діяльності у південному регіоні Департаменту з питань виконання кримінальних покарань на вимаганні грошей в іноземного інвестора.

Як повідомляється на сайті Державного бюро розслідувань у четвер, бажаючи інвестувати в Україну, громадяни Ізраїлю звернулися до органу з питань виконання покарань щодо реалізації бізнес-плану з розташування на будівлях і спорудах однієї з виправних колоній в Одесі сонячних батарей. Як повідомляється на сайті Національної поліції України, інвестор також планував купувати вироблені установою металеві конструкції для подальшого їх використання під час монтажних робіт.

“Проте фігурант за допуск представників інвесторів на територію установи, підписання відповідного договору та початку робіт, висунув вимогу щодо надання хабаря в якості “вхідного квитка”, який з його слів мав бути переданий керівництву Департаменту з питань виконання кримінальних покарань”, – розповіли в ДБР.

За даними Нацполіції, посадовець назвав умовою співпраці $10 тис. неправомірної вигоди.

Правоохоронці задокументували отримання фігурантом $7 тис.

Посадовцю повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України), вирішують питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.