October 17, 2024
Політика

Резніков привітав Шаппса з призначенням на посаду міністра оборони Великої Британії

Сер 31, 2023

Київ. 31 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністр оборони України Олексій Резніков привітав Гранта Шаппса з призначенням на посаду міністра оборони Великої Британії, висловивши сподівання на подальше зміцнення та розвиток співробітництва між країнами в галузі безпеки та оборони.

“Я щиро вітаю Гранта Шаппса з призначенням на посаду міністра оборони Великої Британії. Ми сподіваємося на подальше зміцнення та розвиток співробітництва між країнами в галузі безпеки й оборони, а також на спільну роботу для досягнення перемоги над тиранією і досягнення миру в Європі. Бажаю успіху на вашій посаді. Україна вдячна за всю військову допомогу, яку надала Велика Британія”, – написав Резніков у твіттері.

Раніше в четвер Бен Воллес подав прем’єр-міністру прохання про звільнення з посади міністра оборони, і Ріші Сунак прийняв відставку.

У липні цього року Воллес заявив в інтерв’ю The Times, що восени залишить посаду міністра оборони, не балотуватиметься в парламент і піде з політики. Воллес повідомив про свої плани Сунаку ще 16 червня.

Воллес у 2005 році зайняв місце в британському парламенті. У 2005-2010 рр. він був членом комітету парламенту у справах Шотландії. У 2015 році його призначили заступником міністра у справах Північної Ірландії. Потім, 2019 року, експрем’єр Британії Борис Джонсон призначив Воллеса главою Міноборони.

Джерело: https://twitter.com/oleksiireznikov/status/1697241841526309228