October 17, 2024
Політика

СБУ повідомила про підозру російському військовому, який наказав розстріляти українську сім'ю під час окупації Бучі

Сер 31, 2023

Київ. 31 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Служба безпеки України встановила особу та повідомила про підозру командиру розвідувального взводу РФ, який наказав відкрити вогонь по легкових авто з цивільними під час окупації Бучі Київської області.

“Зловмисником є старший лейтенант Вадим Овчинніков – командир розвідувального взводу розвідроти 37-ї окремої мотострілкової бригади 36-ї загальновійськової армії східного військового округу зс рф”, – ідеться в телеграм-каналі СБУ в четвер.

Підрозділ підозрюваного брав безпосередню участь у захопленні сіл Северинівка, Мотижин і Копилів Бучанського району.

Крім цього, під час окупації командир і його підлеглі об’їжджали у бронетехніці територію, щоб залякувати місцевих жителів.

“Під час одного з таких “рейдів” на початку березня 2022 року Овчинніков наказав відкрити вогонь по двох легкових автомобілях із цивільними, які рухалися назустріч ворожому БМП. У постраждалих авто перебувала українська родина, яка намагалася виїхати із Северинівки до Умані на Черкащині”, – наголошується в повідомленні.

Росіяни обстріляли авто з автоматичної зброї, внаслідок чого на місці загинули чоловік і дружина, їхня 15-річна донька. Вижила 9-річна донька.

Слідство встановило, що злочинний наказ виконували молодший сержант Михайло Жаркий; єфрейтор Алдар Гарматаров; єфрейтор Сергій Зваричевський; єфрейтор Артем Бєліков і рядовий Іван Нагуманов.

Один із військовополонених, який перебував у той час в одному районі з підрозділом російського командира, підтвердив ці злочини.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили всім шістьом воєнним злочинцям про підозру за ч. 2 ст. 28, чч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством, вчинені за попередньою змовою групою осіб).

Тривають комплексні заходи для справедливого покарання російських воєнних злочинців незалежно від місця їх перебування.

Джерело: https://t.me/SBUkr/9489