October 17, 2024
Економіка

Ключова мета українських сил на сході зараз – максимально знизити наступальний потенціал ворога – Маляр

Чер 23, 2023

Київ. 23 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Схід залишається головним напрямком наступу російських окупантів, головна мета українських військ зараз там – знизити “настільки, наскільки це можливо”, наступальний потенціал ворога, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

“Для ворога головний напрямок наступу – це схід. Ворог максимально концентрує там зусилля, щоб пробивати нашу оборону. На півдні ми наступаємо на кількох напрямках, і там росіяни в обороні. Тому вони (окупанти – ІФ-У) на сході дуже потужні: стягують туди сили, багато техніки, озброєння там. Але ключова мета наших військ зараз на сході – це знизити настільки, наскільки це можливо, наступальний потенціал ворога”, – сказала Маляр в ефірі національного телемарафону в п’ятницю вранці.

Вона пояснила, що якщо зі зведень Генштабу ЗСУ видно, що інтенсивність боїв зменшилася, проте українські воїни знищують техніку та особовий склад ворога “так само, як це відбувалося під час боїв”.

“Якщо в новинах здається, що немає просування, – це не означає, що фронт зупинився. Там усе дуже гаряче й активно, ворога знищують дуже потужно, не дають йому можливості просуватися”, – зазначила Маляр.

Крім того, заступниця міністра наголосила, що мета окупантів – вихід на адмінмежі Донецької та Луганської областей, незалежно від ситуації на півдні України.

“Ворог не залишить мету Бахмут, ми маємо розуміти, що вони за будь-яких обставин намагатимуться взяти під контроль його. На сьогодні їм не вдається цього зробити. Зараз інтенсивність боїв знижена, очевидно, вони шукають інші шляхи діяти”, – додала Маляр.