October 17, 2024
Економіка

Міносвіти дискутує з Мінфіном щодо збільшення кількості ставок психологів у школах – Лісовий

Вер 1, 2023

Київ. 1 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністр освіти і науки Оксен Лісовий заявляє, що відомство дискутує з Міністерством фінансів щодо збільшення кількості ставок психологів у школах.

“Суспільство травмоване, діти значною мірою відчувають цей тиск, так само як їхні батьки й педагогічні колективи. Педагог не має права вилити свій психологічний стан у роботі. Бо вчителі мають показувати дітям приклад оптимізму й стійкості”, – сказав Лісовий в інтерв’ю “Суспільному”.

У цьому контексті міністр зазначив, що перше і ключове – це формування потужного нового підходу до роботи психологічної служби в системі освіти.

“Ми зараз дискутуємо з Міністерством фінансів щодо збільшення кількості ставок психологів. На сьогодні в школах є половина ставки – один психолог, який працює іноді на дві-три школи. Одна людина не встигає охопити всіх дітей, не кажучи про те, що вкрай необхідно працювати з педагогами й, часто, допомагати батькам. Ми над цими проблемами працюємо з ЮНЕСКО і прагнемо вивести ситуацію в ідеальний стан. Беремо приклади з таких країн, як Ізраїль, які пройшли в реформах військові виклики”, – заявив він.

Також Лісовий назвав великим викликом підготовку більшої кількості психологів.

Крім того, він поскаржився, що для вирішення таких завдань потрібне додаткове фінансування.

“Інше питання, що при правильній постановці задачі, при правильному баченні її розв’язання, можемо залучати донорські кошти, хоча вони не завжди є достатніми. Усе одно базово, за яку проблему не візьмися, стрижневим є державне фінансування. А ми знаємо, який пріоритет зараз у держбюджету”, – заявив він.

Джерело: https://suspilne.media/563045-najkrasij-sposib-protistoati-osvitnim-vtratam-oflajn-lisovij-pro-navcalnij-rik-ta-uroki-na-ranok-pisla-obstriliv/