October 17, 2024
Політика

Єврокомісія схвалила адаптовану вакцину проти COVID-19 компанії BioNTech-Pfizer

Вер 1, 2023

Брюссель. 1 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Єврокомісія (ЄК) у п’ятницю оголосила, що схвалила адаптовану вакцину проти COVID-19 – Comirnaty XBB.1.5, яку розробила компанія BioNTech-Pfizer.

“Ця вакцина знаменує собою ще одну важливу віху в боротьбі з цією хворобою. Це третя адаптація цієї вакцини для відповіді на нові варіанти COVID-19. Вакцину дозволено для дорослих, дітей і немовлят віком від шести місяців”, – ідеться в комюніке ЄК, опублікованому в Брюсселі.

У документі повідомляють, що, відповідно до попередніх рекомендацій Європейського агентства лікарських засобів (EMA) і Європейського центру профілактики та контролю захворювань (ECDC), дорослі та діти від 5 років, яким потрібна вакцинація, мають отримати одноразову дозу, незалежно від їхньої історії вакцинації проти COVID-19.

У Єврокомісії зазначають, що дозвіл видано “після суворого аналізу Європейського агентства лікарських засобів у межах механізму прискореної оцінки”.

“Комісія дала дозвіл на цю адаптовану вакцину в межах прискореної процедури, щоб дати змогу державам-членам вчасно підготуватися до осінньо-зимових кампаній вакцинації”, – ідеться в повідомленні ЄК.

У ЄС очікують, що “адаптована вакцина також збільшить широту імунітету проти нинішніх домінуючих і нових варіантів”.