October 17, 2024
Політика

"Метінвест" нарощує серійне виробництво і постачання ЗСУ сталевих "ловців ланцетів" для захисту бронетехніки

Вер 1, 2023

Київ. 1 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Гірничо-металургійна група “Метінвест” у рамках ініціативи “Сталевий Фронт Ріната Ахметова” налагодила серійне виробництво інженерних споруд, що виконують роль “ловців ланцетів”, захищаючи дорогу військову техніку ЗСУ від атак дронів противника.

Згідно з пресрелізом, на сьогодні “Метінвест” передав ЗСУ 32 споруди-укриття, які активно використовуються на найгарячіших ділянках фронту.

Операційний директор “Метінвесту” Олександр Мироненко, слова якого наведені в пресрелізі, зазначив, що сталь групи рятує і захищає – це головна ідея, на яку компанія спирається у своїй роботі, запускаючи у виробництво ту чи іншу модель продукції, що допомагає ЗСУ.

При цьому він нагадав, що з початку війни це були бронежилети, потім сталеві укриття, додаткове бронювання, макети військової техніки, а тепер – сталеві “ловці ланцетів” для техніки.

“Усі знають, що наш ворог підступний, тому “Метінвест” поставив собі завдання – допомогти нівелювати його козирі. Одні з них – ланцети та інші дрони-камікадзе, які стали проблемою для техніки ЗСУ. Тепер ми можемо радіти щоразу, коли наш “ловець ланцетів” рятує життя воїнів і дорогу техніку від атак противника. Ми впевнені, що весь відповідальний український бізнес має слідувати таким ініціативам, які допомагають ЗСУ. Лише об’єднавши сили ми переможемо”, – сказав Мироненко.

У пресрелізі наголошується, що інженерні споруди виробляються в тісній взаємодії з фахівцями ЗСУ, враховуючи потреби фронту. Сталеві “ловці ланцетів” мають бути максимально універсальними, щоб їх могли використовувати для маскування та захисту більшості моделей техніки на бойових позиціях – самохідних артилерійських установок, танків, автомобільної техніки для перевезення особового складу.

Під час використання перших зразків на фронті “ловці ланцетів” показали себе як надійний елемент захисту, що зупиняє ворожі дрони, зокрема, небезпечні ланцети, і береже техніку, наголосив топменеджер.

У компанії пояснили, що “ловець ланцетів” – мобільна споруда, що потребує мінімум зусиль для встановлення на передовій позиції без використання додаткового обладнання. Окрім швидкого та легкого складання, споруда також вирізняється високою ремонтопридатністю. Після виконання свого призначення “ловець ланцетів” можна легко відновити.

Вага одного пересувного укриття завдовжки 10 метрів, завширшки та заввишки по 5 метрів – близько тонни. Укриття складається зі сталевого каркаса і натягнутої поверх нього сітки-рабиці з камуфляжними елементами. “Метінвест” може виготовляти до п’яти “ловців ланцетів” на тиждень.

“Метінвест” є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані переважно в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами холдингу є група “СКМ” (71,24%) і “Смарт-холдинг” (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ “Метінвест Холдинг” – керуюча компанія групи “Метінвест”.

Джерело: https://metinvestholding.com/ua/media/news/metnvest-rozpochav-serjne-virobnictvo-j-postachannya-zsu-stalevih-lovcv-lancetv-scho-ryatuyutj-bronetehnku?fbclid=IwAR3yc7y0ARRJnRgy-9tYw3HHLyYA7dEiW3_gH_nFVcU81MHm3lrn-NznPVo