October 18, 2024
Економіка

"Фуджікура аутомотів Україна" і кондфабрика "Ярич" збільшили кількість авторизованих економічних операторів до семи

Вер 1, 2023

Київ. 1 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Державна митна служба України надала статус авторизованого економічного оператора (АЕО) з правом застосування спрощень ТОВ “Фуджікура аутомотів Україна Львів” (Львів) і ТОВ “Кондитерська фабрика “Ярич” (с.Старий Яричів, Львівська обл.).

“Статус АЕО – це знак довіри митниці підприємству, який надає компаніям доступ до низки переваг і спрощень”, – йдеться в публікації відомства в телеграм-каналі в п’ятницю.

Ці компанії стали шостою та сьомою зі статусом АЕО, окрім них такий статус уже мають ТОВ “Волинська меблева компанія – Україна”, “JTI Україна”, “Епіцентр К”, “Нова пошта” та “Стальканат”.

Як повідомлялося, до спрощень, передбачених Митним кодексом і Конвенцією про процедуру спільного транзиту, належать зниження рівня ризику щодо переміщених товарів, першочерговість виконання митних формальностей і випуск товарів за місцезнаходженням підприємства.

“Фуджікура аутомотів Україна Львів” (Fujikura Automotive Ukraine) – відділення японського виробника кабелю і дроту Fujikura, підприємство спеціалізується на виготовленні електричного устаткування для автомобілів, проводів і кабелів. Українську філію було відкрито у Львові в листопаді 2013-го і вона запустила кілька заводів на заході країни.

Кондитерська фабрика “Ярич” (Yarych), згідно з інформацією на її сайті, до 2000 року була частиною Львівської кондитерської фабрики “Світоч”, а потім перейшла під управління компанії Nestle. У 2008 році її було викуплено і запущено власний бренд. Наразі фабрика є одним із лідерів продажу в сегменті затяжного печива та крекерів в Україні, а у 2018-2020 році також було залучено інвестиції американської компанії Horizon Capital, після чого відбулася модернізація виробничих ліній.

Джерело: https://t.me/UkraineCustoms/2425