October 18, 2024
Економіка

Законопроєкт про онлайн-комунікацію з платниками податків внесено до Верховної Ради

Вер 1, 2023

Київ. 1 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Народні депутати пропонують внести до Податкового кодексу України зміни, які нададуть платникам податків права на розгляд заперечень і скарг, а також інших заяв через засоби дистанційної комунікації, відповідний законопроєкт №9662 зареєстровано у Верховній Раді 30 серпня.

“Засоби дистанційного зв’язку набули особливої популярності у період дії карантину. Саме тому, продовжуючи тренд на диджиталізацію податкових процедур, разом з колегами подали законопроєкт №9662 про онлайн-комунікацію з платниками податків”, – написав голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, а також один з ініціаторів законопроєкту Данило Гетманцев у телеграмі в п’ятницю.

Він уточнив, що законопроєкт запроваджує можливість участі платника податків у режимі відеоконференції під час розгляду матеріалів скарг або перевірок.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, розміщеною на сайті парламенту, очікується, що участь платника податків у режимі відеоконференції поза межами приміщення контролюючого органу може суттєво підвищити якість розгляду матеріалів скарг чи перевірок із можливістю заслуховування позиції платника податків або його представника без особистої присутності.

Гетманцев уточнив, що законопроєкт також пропонує вирішити наявну проблему щодо завищення виробниками тютюнових виробів норм витрат тютюнової сировини: із цією метою проєкт передбачає впровадження норм втрат і виходу тютюнових виробів, сировини, тютюну.

Крім того, згідно з пояснювальною запискою, пропонується уточнити повноваження контролюючих органів щодо обміну інформацією з правоохоронними органами та внести технічні правки у зв’язку зі скасуванням карантину щодо COVID-19.

Джерело: https://t.me/getmantsevdanil/5285