October 18, 2024
Економіка

Shell продає активи у сфері роздрібних поставок енергоносіїв у Британії та Німеччині

Вер 1, 2023

Лондон. 1 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Shell Plc продає підрозділ у сфері роздрібних постачань електроенергії та газу у Великій Британії та Німеччині британській Octopus Energy Group Ltd.

Сума угоди не розголошується. Shell розраховує закрити її в четвертому кварталі поточного року, йдеться в повідомленні компанії.

Продаж активів означає вихід Shell із ринку прямих поставок електроенергії та газу домогосподарствам. Shell Energy Retail Ltd. у Великій Британії та Shell Energy Retail GmbH у Німеччині обслуговували загалом близько двох мільйонів клієнтів. Всі вони продовжать обслуговуватися за колишніми тарифами.

Після приходу в компанію нового CEO Ваеля Савана цього року Shell прагне сфокусуватися на ключових для неї операціях, намагаючись збільшити доходи інвесторів.

“Компанія віддає пріоритет країнам, проєктам і напрямкам, які можуть забезпечити найбільшу прибутковість”, – заявив виконавчий віцепрезидент Shell Energy Стів Гілл, слова якого наводяться в повідомленні.

Shell і Octopus також підписали меморандум про взаєморозуміння, відповідно до якого вивчатимуть можливості співпраці в сфері зарядної інфраструктури.

Акції Shell додають у ціні 1,7% на торгах у п’ятницю. З початку поточного року їхня вартість зросла на 5,5%.