October 18, 2024
Економіка

П'ятнадцять вантажних суден не можуть залишити габонський порт

Вер 1, 2023

Лібревіль. 1 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – П’ятнадцять вантажних суден не можуть залишити габонський порт Овендо після військового перевороту в цій країні, повідомляє MarketWatch.

За даними брокерів, кораблі запитали дозвіл на вихід, але кордони країни залишаються закритими. Одним із суден, що застрягли в порту, є Dallas Express, яке належить німецькій компанії Hapag-Lloyd, з 5 тис. контейнерів на борту.

Західні дипломати заявляють, що порти країни, найімовірніше, відкриються до початку наступного тижня.

Як повідомлялося, цього тижня група військових у Габоні в ефірі громадського телебачення оголосила про повалення президента країни Алі Бонго Ондімби, який перебуває при владі 14 років, а в суботу його переобрали на третій термін. Організатори перевороту оголосили підсумки виборів недійсними, розпустили всі інститути влади, а кордони країни закрили до подальшого розпорядження.

Сім’я Бонго Ондімби утримувала владу в Габоні 55 років, підтримувала тісні зв’язки з Францією, нагадує Associated Press. Алі Бонго Ондімба наприкінці червня зустрічався в Парижі з президентом Франції Еммануелем Макроном. У Габоні розміщений французький контингент із 400 військових.