October 19, 2024
Політика

США відправлять в Україну боєприпаси зі збідненим ураном – ЗМІ

Вер 1, 2023

Київ. 2 вересня. Адміністрація Президента США вперше відправить в Україну бронебійні боєприпаси, що містять збіднений уран, вони є частиною нового пакету військової допомоги Україні, повідомляє агентство Reuters у п’ятницю.

“Снаряди, які можуть допомогти нищіти російські танки, є частиною нового пакету військової допомоги Україні, який буде представлено наступного тижня. Боєприпаси можуть бути випущені з американських танків Abrams, які, за словами джерела, знайомого із ситуацією, мають бути доставлені до України у найближчі тижні. Один із чиновників повідомив, що майбутній пакет допомоги становитиме від $240 до 375 млн залежно від того, що до нього буде включено”, – йдеться у повідомленні.

Збіднений уран, використовується в боєприпасах, оскільки його надзвичайна щільність дає снарядам можливість легко пробивати броню і самозайматися в хмарі, що обпалює, пилу і металу. Хоча збіднений уран і радіоактивний, але значно меншою мірою, ніж природний уран, а також його частинки можуть зберігатися протягом значного часу.

Раніше повідомлялося, що британська влада у квітні передала Україні кілька тисяч снарядів для танків Challenger 2, частина з яких містила збіднений уран.

Джерело: www.reuters.com/world/us-send-its-first-depleted-uranium-rounds-ukraine…