October 19, 2024
Економіка

Аналітики підвищили прогнози прибутку компаній США вперше за два роки

Вер 4, 2023

Київ. 4 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Аналітики Волл-Стріт у липні-серпні покращили прогнози для прибутку компаній, що входять до розрахунку індексу S&P 500, на поточний квартал, чого не відбувалося з 2021 року, йдеться у звіті дослідницької компанії FactSet.

З початку липня до кінця серпня середні прогнози для прибутку в розрахунку на акцію підвищилися на 0,4% для третього кварталу і на 0,6% для четвертого, зазначають аналітики.

Як правило, оцінки прибутку погіршуються мірою наближення сезону публікації звітностей, зазначає MarketWatch. Однак останнім часом інвестори сповнені оптимізму з приводу американської економіки, особливо після того, як Федрезерв спрогнозував “помітне уповільнення” економічного зростання замість рецесії.

Крім того, минулого тижня було опубліковано серпневий звіт про ринок праці США, який вказав на помірне зростання кількості робочих місць і збільшення безробіття до 3,8%. Деякі аналітики вважають, що це саме ті цифри, які хотів побачити Федрезерв перед ухваленням рішення про припинення циклу підйому ставок.

Тим часом аналітики JPMorgan зазначають, що прогнози для корпоративних прибутків на 2024 рік “занадто оптимістичні”.