October 17, 2024
Економіка

Бюджетний комітет ВР пропонує перенаправити 2 млрд грн із Держфонду регіонального розвитку на ЗСУ

Чер 23, 2023

Київ. 23 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Комітет Верховної Ради України з питань бюджету рекомендував до другого читання законопроєкт №9165 про використання коштів Держфонду регіонального розвитку (ДФРР) і запропонував переспрямувати 2 млрд грн із нього на підвищення обороноздатності, повідомила голова комітету Роксолана Підласа.

“З огляду на те, що ВР досі не ухвалила законопроєкт №9165 в цілому через велику кількість поправок, а до кінця року залишається мало часу для повноцінної реалізації регіональних інфраструктурних проєктів, ми внесли пропозицію щодо спрямування коштів Державного фонду регіонального розвитку на потреби Збройних сил України, а саме на розвиток, закупівлю, модернізацію та ремонт озброєння, військової техніки, засобів і устаткування”, – зазначила вона.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроєкт №9165 розроблено з метою визначення особливостей використання у 2023 році коштів Держфонду регіонального розвитку з огляду на виклики воєнного часу та застосування під час відбору інвестпрограм і проєктів процедури голосування за допомогою “Дії”. Його було ухвалено за основу 11 квітня.