October 18, 2024
Економіка

Китай планує збільшити продаж автомобілів на 3% у 2023 р.

Вер 4, 2023

Пекін. 4 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Китай має намір збільшити річний обсяг продажу автомобілів у 2023 році на 3%, до приблизно 27 млн од., зазначається в документі, опублікованому міністерством промисловості та інформаційних технологій КНР спільно з шістьма іншими держустановами країни.

При цьому продаж машин на нових джерелах енергії (NEV), тобто електрокарів і гібридів, становитиме близько 9 млн од., що на 30% більше, ніж минулого року.

Для досягнення заявлених цілей передбачається ціла низка заходів, зокрема нарощування експорту автомобілів, стимулювання продажу на ринку старих машин і збільшення частки NEV.

Також заплановано і надалі вдосконалювати профільну інфраструктуру, підвищувати якість автомобільної продукції та підтримувати стабільність виробничо-збутових ланцюжків.

Як ще одна складова плану виступає робота над повною електрифікацією громадського транспорту, що розпочнеться в спеціальних пілотних зонах.

Кроки, спрямовані на ширше поширення NEV, не супроводжуватимуться жодними додатковими обмеженнями на продаж бензинових автомобілів.

Автовиробникам рекомендується розробляти і випускати продукцію для міжнародного ринку, а також активізувати зусилля з освоєння ринків країн-учасниць китайської ініціативи “Один пояс – один шлях” і економік, що розвиваються, наголошується в документі.

За підсумками 2022 року частка Китаю на світовому автомобільному ринку сягнула 33%, а після першого півріччя 2023 року знизилася до 31%, зазначається у звіті Китайської асоціації пасажирських автомобілів (CPCA).