October 18, 2024
Політика

Держкіно України та Словацький інститут кінематографії підписали меморандум про співпрацю

Вер 5, 2023

Київ. 5 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Державне агентство України з питань кіно та Словацький інститут кінематографії підписали меморандум про співпрацю.

“На Тижні українського кіно в Словацькій Республіці відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Державним агентством України з питань кіно та Словацьким інститутом кінематографії. Ініціатива покликана з метою заохочення співпраці кіновиробників, продюсерів та кінопрофесіоналів обох країн та підтримки розвитку спільних проєктів, які мають потенціал перерости у фільми високої якості”, – йдеться в повідомленні пресслужби Держкіно.

Зазначено, що меморандум передбачає: співробітництво для просування своїх країн у рамках виробництва кіно- та аудіовізуальних творів; сприяння укладенню угод про спільне виробництво аудіовізуальних творів з метою розвитку кіно- та аудіовізуальної галузі; просування (кожен на своїй території) ініціативи, що спрямовані на сприяння розвитку спільних проєктів у галузі; допомогу новому поколінню професіоналів у кіно- та аудіовізуальній галузі в реалізації своїх проєктів на міжнародному рівні; сприяння розвитку спільної діяльності, спрямованої на підтримку зростання та міжнародного розвитку галузі в кожній країні; розповсюдженню творів і розвитку проєктів спільного виробництва між країнами.

Згідно з повідомленням, меморандум про співпрацю діє один рік, після чого автоматично поновлюється.