October 18, 2024
Політика

Профільний комітет рекомендував ВР підтримати збереження виплат зниклим безвісти працівникам цивільного захисту

Вер 5, 2023

Київ. 5 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Парламентський комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує Верховній Раді ухвалити в другому читанні законопроєкт №9638 про збереження грошового забезпечення працівникам служби цивільного захисту, які зникли безвісти, були захоплені в заручники або позбавлені особистої свободи внаслідок збройної агресії РФ проти України.

“Комітет розглянув і рекомендував парламенту ухвалити в другому читанні проєкт закону №9638 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських та інших осіб”, – повідомляє пресслужба апарату парламенту.

Документ пропонує внести зміни до Кодексу цивільного захисту та законів “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” і “Про Національну поліцію”.

Законопроєкт також пропонує зберігати грошове забезпечення захопленим у заручники, а також зниклим безвісти за особливих обставин. Розмір такого забезпечення відповідатиме розміру посадового окладу особи на останньому місці проходження служби, окладу за спеціальним званням, надбавки за вислугу років, інших виплат з урахуванням зміни вислуги років і норм грошового забезпечення та можливості його виплати сім’ям зазначених осіб.

Законопроєкт також передбачає порядок виплати грошової компенсації за невикористані дні відпусток військовослужбовцям і поліцейським у разі їх загибелі (смерті). Крім цього, удосконалиться порядок виплати одноразової грошової допомоги при звільненні з військової служби.

Передбачається, що закон набуде чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла за основу цей законопроєкт 24 серпня.