October 18, 2024
Економіка

Brent торгуватиметься в діапазоні $90-100 за барель до кінця року – експерт

Вер 6, 2023

Сінгапур. 6 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ціни на нафту можуть продовжити підйом на тлі зростання туристичної активності в Китаї та обмеження видобутку країнами ОПЕК+, вважає голова інвесткомпанії Black Gold Investors LLC Гері Росс.

Нафта Brent, імовірно, торгуватиметься в діапазоні $90-100 за барель до кінця 2023 року, заявив Росс в інтерв’ю S&P Global Commodity Insights у Сінгапурі, де відбувається міжнародна конференція представників нафтової галузі (APPEC).

Обсяг внутрішніх авіаперевезень у Китаї вже становить 110% від доковідних рівнів, а міжнародні перевезення відновилися до 75% від допандемійних показників, зазначив Росс.

“Ми, ймовірно, побачимо суттєве збільшення попиту на авіаційне пальне, яке лише в Китаї становитиме майже 500 тис. барелів за добу”, – сказав він.

Активність автомобільних поїздок також має позитивний вигляд, подорожі на далекі відстані здійснюють переважно машинами із бензиновими двигунами, додав він.

“Продаж бензину в Китаї цього літа був просто приголомшливим. Люди активно їздять автомобілями. Рівень попиту порівняно з минулим роком буде вражаючим”, – зазначив Росс.

Нафтовий ринок зростає у вівторок на інформації про плани Саудівської Аравії продовжити добровільне скорочення видобутку до кінця 2023 року, Brent піднялася вище за позначку в $91 за барель вперше з листопада минулого року.

Саудівська Аравія продовжить добровільне скорочення видобутку нафти до 1 млн б/д до кінця 2023 року, йдеться в повідомленні державного агентства королівства з посиланням на офіційне джерело в міністерстві енергетики.

Росс вважає, що продовження обмежень видобутку країнами ОПЕК+ призведе до суттєвого скорочення глобальних запасів нафти.