October 18, 2024
Політика

Верещук закликає ВР ухвалити законопроєкт про заборону на час війни стягнення коштів боржника, що надійшли йому як допомога для переселенця

Вер 6, 2023

Київ. 6 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Віцепрем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликає Верховну Раду ухвалити законопроєкт щодо заборони на час війни стягнення та арешту коштів боржника, що надійшли йому як допомога для внутрішньо переміщеної особи.

“Останнім часом почастішали скарги на те, що банки звертають стягнення на кошти, які внутрішні переселенці отримують як допомогу на проживання. Як профільний міністр з питань ВПО вважаю несправедливим, що банки намагаються забрати кошти, які держава платить переселенцям. Бо ці люди залишилися без домівки та майна. У багатьох немає роботи”, – написала Верещук у телеграм-каналі.

На її думку, допомогу переселенцям сплачують не для того, щоб ці гроші забирали банки, а для того щоб допомогти людині вижити протягом якогось часу.

“У Верховній Раді вже декілька місяців перебуває урядовий законопроєкт №9065, який забороняє звернення стягнення на кошти, які отримуються як допомога на проживання ВПО. Звертаюсь до народних депутатів з проханням підтримати законопроєкт”, – підсумувала віцепрем’єрка.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді запропонувати заборонити виконавчому провадженню під час війни стягувати та заарештовувати кошти боржника, що надійшли йому на окремий рахунок для допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО).

Джерело: https://t.me/vereshchuk_iryna/2038