October 18, 2024
Економіка

Saudi Telecom Company придбала 9,9% акцій Telefonica на суму 2,1 млрд євро

Вер 6, 2023

Ер-Ріяд. 6 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Saudi Telecom Company (STC Group), структура суверенного фонду Саудівської Аравії, придбала 9,9% акцій іспанської телекомунікаційної компанії Telefonica на суму 2,1 млрд євро, повідомляє MarketWatch.

Угода є привабливою інвестиційною можливістю, заявив глава STC Group Олаян Альветаїд, додавши, що подальші плани саудівської компанії не передбачають купівлю контрольного пакета Telefonica.

Раніше STC через дочірній підрозділ Tawal придбала понад 4,8 тис. вишок стільникового зв’язку в Болгарії, Хорватії та Словенії у United Group за 1,22 млрд євро.

Наразі низка компаній з країн Перської затоки використовують частину прибутку від зростання нафтових цін для нарощування присутності на європейських ринках. Так, у квітні інвестиційна група e& з Об’єднаних Арабських Еміратів збільшила свою частку в британському операторі зв’язку Vodafone до 14,6% з 9,8%.

Акції STC додають у ціні 1,5% під час торгів у середу. З початку поточного року їхня вартість збільшилася на 8%, тоді як індекс TASI за той самий період зріс на 8,6%.