October 18, 2024
Економіка

Enbridge створить найбільшу в Північній Америці газорозподільну платформу за рахунок угоди на $14 млрд

Вер 6, 2023

Київ. 6 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Канадський трубопровідний оператор Enbridge Inc. домовився про купівлю трьох американських газорозподільних компаній у Dominion Energy у рамках угоди на $14 млрд, ідеться в пресрелізі.

Enbridge купує East Ohio Gas Company, Public Service Company of North Carolina, а також Questar Gas і пов’язані з нею компанії, що працюють під брендом Wexpro.

Угода передбачає виплату $9,4 млрд грошовими коштами і прийняття боргових зобов’язань на $4,6 млрд. Транзакція дасть змогу створити найбільшу в Північній Америці газорозподільчу платформу, яка буде обслуговувати близько 7 млн споживачів і постачати близько 9,3 млрд куб. футів (263 млн куб. м) газу на добу, зазначає Enbridge.

Закриття угоди очікується наступного року. Для її фінансування Morgan Stanley і Royal Bank of Canada зобов’язалися надати канадській компанії позикові кошти в розмірі до $9,4 млрд.

Крім того, синдикат андеррайтерів на чолі з RBC Capital Markets і Morgan Stanley зобов’язався купити акції Enbridge на суму 4 млрд канадських доларів ($2,93 млрд). Чистий дохід від продажу паперів також буде спрямований на оплату угоди.