October 17, 2024
Політика

Ухвалення законопроєкту про PEP у 1-му читанні відкладається – Гетманцев

Вер 6, 2023

Київ. 6 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Законопроєкт №9269-д про довічний статус публічно значущих осіб (Politically Exposed Persons, PEP) цього тижня не буде розглянуто у Верховній Раді, повідомив голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

“Як колись казали, немає потенціалу…”, – написав він у телеграм-каналі у середу.

Гетманцев нагадав, що ухвалення закону є однією з семи передумов для старту переговорів про членство в ЄС.

Президент Володимир Зеленський цими вихідними закликав депутатів Ради ухвалити закони, необхідні для відкриття переговорів про членство в ЄС, зокрема про PEP. Його ухвалення в першому читанні цього тижня анонсував голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія.

Внесення до кінця вересня поправок до закону про фінмоніторинг та боротьбу з відмиванням коштів, щоб відновити посилені заходи належної обачності щодо PEP відповідно до ризик-орієнтованого підходу, який відповідає стандартам FATF, є також одним із важливих структурних маяків у меморандумі з МВФ за програмою розширеного фінансування EFF.

Уряд вніс відповідний законопроєкт №9269 до Ради на початку травня, профільний комітет того ж місяця вже вкотре рекомендував включити його до порядку денного та ухвалити за основу, повторивши цю рекомендацію цього тижня.

Джерело: https://t.me/getmantsevdanil/5312