October 17, 2024
Економіка

Наявних ресурсів Африки може не вистачити зростаючому населенню континенту – президент Єгипту

Вер 6, 2023

Київ. 6 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Темпи зростання населення Африки загрожують тим, що ресурсів континенту перестане вистачати для задоволення потреб його жителів, заявив у вівторок президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі.

“На африканському континенті протягом кількох років ми досягнемо позначки в 1,6 млрд осіб. Африка багата на ресурси, але вони не можуть допомогти всім”, – наводить Arab news слова президента на першому Глобальному конгресі з народонаселення, охорони здоров’я та розвитку, що триває з 5 до 8 вересня в Каїрі.

Він зазначив, що у зв’язку з невідкладним характером цієї проблеми конгрес необхідно проводити щорічно.

За словами президента, кількість громадян Єгипту сягає 105 млн осіб, і, крім них, у країні перебувають ще 9 млн осіб, проте єгипетському уряду, на відміну від деяких інших країн, вдається впоратися з відповідними викликами. Водночас, уточнив ас-Сісі, за останні 75 років співвідношення між національними ресурсами і зростанням населення стало менш оптимальним, і це позначилося на охороні здоров’я та системі освіти.

Зі свого боку міністр охорони здоров’я Єгипту Халід Абдель Гаффар наголосив, що демографічне зростання є найсерйознішим викликом для країни. Міністр планування та економічного розвитку Хала Ель-Саїд зазначила що, хоча коефіцієнт народжуваності знизився, проте за останні 10 років населення Єгипту приросло ще на 25 млн осіб.