October 17, 2024
Економіка

Влада Бірмінгема оголосила про банкрутство через дефіцит бюджету в 87 млн фунтів

Вер 6, 2023

Київ. 6 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міська рада британського Бірмінгема по суті оголосила себе банкрутом, заявивши про неможливість збалансувати бюджет і призупинивши всі видатки, окрім першорядних, пише The Guardian.

Друге за величиною місто у Великій Британії повідомило про дефіцит бюджету в розмірі 87 млн фунтів стерлінгів ($109,4 млн) через компенсації у справі про порушення правил рівної оплати праці, непередбачені витрати на усунення проблеми в ІТ-системі та скорочення субсидій уряду.

“Очевидно, що рада міста Бірмінгем зіштовхнулася з безпрецедентними фінансовими труднощами через величезне зростання попиту на соціальну допомогу, різке скорочення податкових надходжень від бізнесу і дуже високу інфляцію”, – ідеться в заяві глави ради Джона Коттона і його заступниці Шерон Томсон.

Представник прем’єр-міністра Великої Британії сказав, що уряд обізнаний щодо проблем, водночас наголосив, що влада країни виділила органам місцевого самоврядування додаткові 5,1 млрд фунтів на 2023-2024 фінансовий рік, і для Бірмінгема фінансування було підвищено на 9%.

“Очевидно, обрані місцеві ради мають самі управляти своїм бюджетом”, – сказав він.

У рамках оголошеної у вівторок процедури влада Бірмінгема заморозила всі нові витрати, за винятком видатків на підтримку вразливих громадян і надання обов’язкових послуг.

Специфічною для міста проблемою стали виплати за позовом про несправедливу оплату праці тисяч жінок, які працювали в міській раді. За останнє десятиліття виплати становили 1,1 млрд фунтів.

Крім того, місцевий уряд раніше оголосив, що витрати на усунення проблеми в новій ІТ-системі, яка зараз впроваджується в міській раді, становитимуть до 100 млн фунтів.