October 17, 2024
Економіка

Китайська Tencent представить власний аналог ChatGPT

Вер 6, 2023

Шеньчжень. 6 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Китайський інтернет-гігант Tencent Holdings у четвер представить розробленого компанією чат-бота на основі штучного інтелекту (ШІ), повідомляє видання Nasdaq.

У рамках анонсу, опублікованого Tencent у середу в соціальних мережах, наводиться приклад спілкування користувача з чат-ботом, який допомагає йому в написанні тексту для рекламних матеріалів.

Починаючи з минулого місяця китайська влада почала видавати дозволи на масовий запуск чат-ботів, що використовують ШІ. Низка великих технологічних компаній країни, зокрема Baidu Inc., SenseTime Group і Zhipu AI, відкрили доступ до своїх чат-ботів минулого тижня.

Tencent уже кілька місяців займається створенням власної моделі ШІ під назвою Hunyuan. У серпні компанія оголосила про те, що планує розширити внутрішнє тестування розробки.

Акції Tencent Holdings втратили в ціні 0,4% за підсумками торгів у середу. З початку поточного року їхня вартість збільшилася на 3,3%, тоді як індекс Hang Seng за той самий період знизився на 6,7%.