October 18, 2024
Політика

Для всіх закладів освіти в Україні відтепер буде єдина електронна система обліку дітей, вихованців та учнів – Міносвіти

Вер 6, 2023

Київ. 6 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністерство освіти і науки заявляє, що відтепер буде єдина електронна система обліку дітей, вихованців та учнів для всіх закладів освіти в Україні.

“Кабінет Міністрів ухвалив постанову “Про внесення змін до постанови Кабміну від 13 вересня 2017 р. №684”. Метою акта є перехід до спрощеного ведення шкільної документації, пов’язаної з обліком дітей дошкільного, шкільного віку та учнів із застосуванням засобів програмно-апаратного комплексу “Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту”, – ідеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначено, що тепер існуватиме єдина електронна система обліку дітей, вихованців та учнів для всіх закладів освіти в Україні, на відміну від того, як це було раніше, коли облік здійснювали окремо в кожній територіальній громаді та не було узагальненого бачення ситуації в межах усієї країни.

“Завдяки такій обліковій системі автоматично зводитимуться статистичні звіти про кількість дітей дошкільного і шкільного віку, вихованців та учнів, зокрема дітей, не охоплених навчанням”, – додали в Міносвіти.

Згідно з повідомленням, перехід до електронної форми ведення шкільної документації, пов’язаної з обліком дошкільнят та учнівства, дасть змогу розвантажити педагогічний персонал та адміністрації закладів освіти, у результаті чого вони зможуть приділяти більше уваги виконанню безпосередніх обов’язків.