October 18, 2024
Політика

У Харкові затримали громадянина Німеччини, який перебував у міжнародному розшуку за наркоторгівлю, – поліція

Вер 6, 2023

Харків. 6 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – У Харкові затримано 26-річного громадянина Німеччини, якого компетентні органи ФРН розшукували за злочини у сфері незаконного обігу наркотиків у великих розмірах.

“Працівники Департаменту карного розшуку, управління карного розшуку ГУНП у Харківській області за силової підтримки бійців полку поліції особливого призначення… встановили місцезнаходження розшукуваного та затримали його в Харкові. Вирішується питання подальшої екстрадиції затриманого до Федеративної Республіки Німеччина. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі”, – повідомляє відділ комунікацій Головного управління Національної поліції України в Харківській області в середу.

За інформацією правоохоронців, у період із вересня 2018-го по лютий 2020 року чоловік працював водієм-кур’єром групи наркоторговців. Працівники поліції встановили, що в червні цього року 26-річний громадянин Німеччини, використовуючи паспорт громадянина ФРН для виїзду за кордон, через пункт пропуску “Маяки-Удобне” пішки прибув із Молдови на територію України.