October 17, 2024
Економіка

США вперше передадуть Україні конфісковані російські активи – Блінкен

Вер 7, 2023

Київ. 7 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – США вперше передадуть Україні конфісковані у російських олігархів, які потрапили під санкції, активи, повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен.

“Ми вперше передаємо Україні активи, конфісковані у російських олігархів, які потрапили під санкції, які тепер будуть використовуватися для підтримки українських військових ветеранів”, – заявив він на спільній пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Він зазначив, що “ті, хто сприяв агресивній війні Путіна, мають заплатити за це”.

Говорячи про питання експорту українського зерна, Блінкен зазначив, що США чинять міжнародний тиск на Росію, щоб вона повернулася до “Чорноморської зернової ініціативи”, але, в той самий час, США працюють із Україною над пошуком і використанням альтернативних маршрутів для поставок зерна в інші країни.

Держсекретар зазначив, що у США “немає ілюзій” щодо того, що шлях уперед в Україні буде легким, але запевнив у незмінності підтримки США.

“І моє послання сьогодні від імені президента Байдена, Сполучених Штатів до українського народу таке: точно так само, як ми підтримували вас, щоб забезпечити виживання вашої нації впродовж останніх 20 місяців, ми підтримуватимемо вас, доки ви визначаєте своє майбутнє та відновлюєте вільну, життєстійку, процвітаючу Україну”, – підсумував він.