October 17, 2024
Політика

Кулеба і Блінкен обговорили надання Україні ATACMS: Ця опція залишається відкритою

Вер 7, 2023

Київ. 7 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після обговорення з держсекретарем США Ентоні Блінкеном питання про далекобійні ракети ATACMS заявив, що “ця опція залишається відкритою”.

“Детально проговорили сьогодні питання надання Україні далекобійних ракет ATACMS. Були дуже предметні розмови. Я радий, що ця опція залишається відкритою. Ми розраховуємо, що дискусії всередині Адміністрації будуть приводити до позитивного рішення. Сьогодні ми зупинилися на цьому окремо”, – сказав Кулеба на спільній пресконференції з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Києві.

Як зазначив Кулеба, вони з Блінкеном багато говорили про зброю, він подякував США за вже ухвалені рішення.

“Державний секретар повернеться до Вашингтона з максимально точним розумінням наших потреб. Ми обговорили посилення протиповітряної оборони”, – додав він.

Зокрема, Кулеба озвучив Блінкену кількість систем ППО, необхідних для захисту українських міст і “зернового коридору”.

Крім того, глава МЗС України поінформував держсекретаря США про намір провести Перший форум оборонних індустрій у Києві.

“Я дякую держсекретарю за підтвердження, що США та американські компанії візьмуть участь у цьому важливому заході”, – повідомив Кулеба.

Також міністр зазначив, що Україна ніколи не закликала ввести американські війська на територію України і ніколи не буде цього робити.