October 19, 2024

Глава Goldman Sachs стверджує, що захоплення діджеїнгом не відволікає його від керівництва банком

Вер 8, 2023

Київ. 8 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Головний виконавчий директор і голова ради директорів американського банку Goldman Sachs Group Девід Соломон відкинув звинувачення в тому, що його музичне хобі відволікає його від керівництва банком.

Соломон сказав в інтерв’ю ведучому CNBC Девіду Фаберу, що він сфокусований цілком на роботі в банку, і оминув питання про те, чи планує він колись повертатися до виступів як ді-джей.

Глава Goldman захопився діджеїнгом у 2015 році. Він виступав на великих заходах, включно з популярним фестивалем Lollapalooza з 400 тис. відвідувачів, і випускав власні треки під псевдонімом DJ D-Sol.

The Wall Street Journal раніше писала, що деякі члени керівництва Goldman незадоволені хобі Соломона. Один топменеджер, який побажав залишитися анонімним, зазначив, що таке захоплення “погано поєднується з позицією CEO однієї з найзначніших фірм на Волл-стріт”.

Соломон останнім часом стикається з активною критикою в провідних ділових ЗМІ, до того ж часто в статтях критикуються його особисті якості.

“Я не знаю, чому це відбувається … Очевидно, бачити такі особисті нападки в пресі невесело, – сказав він в інтерв’ю. – Але я не впізнаю ту карикатуру, яку з мене малюють. Я багато спілкувався з колегами та клієнтами, і вони також не впізнають цього персонажа”.

Інвестори також незадоволені банком, який зафіксував падіння чистого прибутку у квітні-червні у 2,4 раза, багато в чому через разові чинники, пов’язані з реорганізацією бізнесу в сфері управління активами. Співробітники банку також скаржаться на те, що керівництво Goldman активніше, ніж конкуренти, наполягає на поверненні до повноцінної роботи з офісу п’ять днів на тиждень.