October 20, 2024

Киянина, який виманив гроші за нібито евакуацію з Маріуполя, засуджено до 3 років ув'язнення

Вер 8, 2023

Київ. 8 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Суд засудив до трьох років позбавлення волі киянина, який виманював гроші, обіцяючи допомогу в евакуації з Маріуполя, інформують у Київській міській прокуратурі.

“За підтримання публічного обвинувачення прокурором Голосіївської окружної прокуратури м. Києва суд оголосив обвинувальний вирок 22-річному чоловіку за фактом заволодіння чужими грошовими коштами шляхом зловживання довірою з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України)”, – ідеться в повідомленні міськпрокуратури в телеграм-каналі в п’ятницю.

За інформацією прокуратури, прокурор у суді довів, що обвинувачений вводив в оману людей під приводом надання послуг з евакуації громадян із місць бойових дій.

“Так, у травні 2022 року він тривалий час листувався з дівчиною, яка хотіла вивезти свою матір із тимчасово окупованого Маріуполя. За винагороду в 20 тис. грн обвинувачений пообіцяв евакуювати родичку потерпілої в безпечне місце. Проте, отримавши на банківську картку кошти, жодних дій щодо евакуації жінки не здійснив, а гроші привласнив”, – уточнюється в повідомленні.

Під час судового розгляду обвинувачений ухилявся від прибуття до суду, у зв’язку з чим за клопотанням прокурора суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а внесену ним заставу в розмірі майже 50 тис. грн було звернуто в дохід держави на підтримку Збройних сил України.

“Вироком Голосіївського районного суду м. Києва чоловіка визнано винним в інкримінованому злочині, йому призначено реальне покарання у вигляді трьох років позбавлення волі”, – зазначено в повідомленні.

До набуття вироком законної сили суд залишив обвинуваченого під вартою.

Джерело: https://t.me/kyiv_pro_office/2321