October 21, 2024

РФ розгорнула 46 пускових установок ракетного комплексу "Іскандер" уздовж кордону з Україною – Скібіцький

Вер 10, 2023

Київ. 10 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – РФ на сьогодні розгорнула 46 пускових установок ракетного комплексу “Іскандер” уздовж кордону з Україною, повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

“До речі, якщо ви бачите на слайді, РФ уздовж кордону з Україною на сьогодні розгорнула 46 пускових установок ракетного комплексу “Іскандер”. Саме цим комплексом учора наносилися удари. І балістичними ракетами, і крилатими ракетами теж комплексу “Іскандер”. Таким чином, відбувається методичне знищення, насамперед, цивільних об’єктів нашої держави”, – заявив він на щорічній зустрічі “Ялтинської європейської стратегії” (YES), організованій Фондом Віктора Пінчука.

Також Скібіцький наголосив, що РФ активно застосовує проти українських військ авіацію, проте боїться потужної системи протиповітряної оборони України, яка підтвердила свою ефективність.

“Підтвердила тим, що відсоток крилатих ракет, інших боєприпасів, які спрямовуються на цивільні, на військові об’єкти, знищуються нашою системою протиповітряної оборони. Ми дякуємо нашим партнерам за ті новітні засоби озброєння, які надані нашій державі, і вони є ефективними, вони дають змогу захищати нашу державу”, – додав він.