October 21, 2024

РФ зосередила в Україні понад 420 тис. своїх військових – ГУР Міноборони

Вер 10, 2023

Київ. 10 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – РФ зосередила на тимчасово окупованих українських територіях, зокрема Криму, понад 420 тисяч своїх військовослужбовців, повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

“РФ зосередила на наших тимчасово окупованих територіях і на Кримському півострові понад 420 тисяч військовослужбовців. Це, якщо не брати до уваги Росгвардію, інших структур, спеціальних підрозділів, силових структур РФ, які забезпечують окупаційну владу на наших територіях”, – заявив він на щорічній зустрічі “Ялтинської європейської стратегії” (YES), організованої Фондом Віктора Пінчука в Києві.

Скібіцький наголосив, що за більш ніж півтора року від початку повномасштабної агресії РФ так і не досягла своєї стратегічної мети – повної окупації території України.

“Потім пішли інші стратегічні цілі. Насамперед, – повна окупація Луганської та Донецької областей. І саме зараз, на сьогодні, найактивніші бойові дії РФ проводить, по суті, на двох напрямках – Куп’янськ-Лиман, і це Мар’їнка-Донецьк, для того, щоб виконати хоч якесь завдання і повністю вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей”, – сказав він.

У ГУР зазначили, що це дуже потужний контингент, який налічує велику кількість танків, бронемашин, артилерійських систем, систем залпового вогню і ракетних систем.