October 22, 2024

До Єдиного реєстру зброї вже надійшло понад 57 тис. заяв на отримання дозволів – глава МВС

Вер 11, 2023

Київ. 11 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Понад 57 тис. заяв на отримання різних видів дозволів на зброю надійшло за неповні три місяці до Єдиного реєстру зброї, повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

“Облікована і зареєстрована зброя – принципове питання, яке є одним із ключових у роботі МВС. Саме тому в червні цього року ми запустили Єдиний державний реєстр зброї, яким посилюємо контроль за обігом зброї та суттєво спрощуємо процес її оформлення”, – написав міністр у телеграмі у понеділок.

Він поінформував: “За неповні три місяці роботи ми отримали понад 57 тисяч заяв на отримання різних видів дозволів. В “Єдиному вікні громадянина” авторизувалося більш як 30 тисяч користувачів”.

Клименко наголосив, що МВС працює системно, щоб кожен українець був захищеним, особливо під час війни та в післявоєнний період.

“Для цього ми розробили та вже реалізовуємо комплекс проєктів в рамках “Безпечного середовища”, який є складовою Української доктрини, анонсованої президентом України.

Запуск ЄРЗ, чіткий облік зброї та контроль за її обігом є важливою частиною наших безпекових заходів. Кожна одиниця зброї має бути облікованою і зареєстрованою”, – зазначив очільник МВС.

Джерело: https://t.me/Klymenko_MVS/284