October 22, 2024

Нафта дорожчає, ціна Brent майже досягла $91 за барель

Вер 11, 2023

Нью-Йорк. 11 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ціни на нафту еталонних марок підвищуються під час торгів у понеділок, оскільки деякі трейдери прогнозують дефіцит пального на світовому ринку через скорочення видобутку великими виробниками, пише MarketWatch.

“Фокус уваги ринку змістився на потенційні складнощі з пропозицією нафти, з огляду на продовження добровільного скорочення видобутку, про яке оголосили Саудівська Аравія і Росія минулого тижня, – зазначають експерти Sevens Report. – Ринок більше не дивиться на ризики зниження попиту, пов’язані з рецесією”.

“Багато прогнозів вказують на зростання дефіциту пропозиції на фізичних ринках до кінця року”, – вважають вони.

Дії Саудівської Аравії та Росії “були очікуваними, але той факт, що вони продовжили скорочення на три місяці замість звичайного одного місяця, здивував ринок”, заявив сировинний аналітик Saxo Group Оле Гансен.

Котирування листопадових ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 17:30 кч становили $90,99 за барель, що на $0,34 (на 0,38%) вище за рівень на закриття попередньої торгової сесії.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на жовтень під час торгів на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) до цього часу піднялася на $0,18 (на 0,21%) – до $87,69 за барель.

Увага трейдерів цього тижня також спрямована на щомісячні звіти ОПЕК і Міжнародного енергетичного агентства з нафтового ринку, які будуть опубліковані у вівторок і середу відповідно.