October 22, 2024

Латвія та Естонія куплять у Німеччини систему ППО IRIS-T

Вер 11, 2023

Рига. 11 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА/BNS – Міністри оборони Латвії та Естонії Інара Мурнієце і Ханно Певкур у понеділок у Німеччині підписали договір про купівлю виробленої німецьким підприємством Diehl Defence системи протиповітряної оборони середньої дії IRIS-T, повідомляє агентство LETA з посиланням на Міноборони Латвії.

“Досвід України показує важливість сучасної системи протиповітряної оборони, яка досі була у національних збройних сил тільки в радіусі ближньої дії. У свою чергу система IRIS-T дасть змогу здійснювати ефективну та всеосяжну оборону в радіусі середньої дії. Вона також сумісна з системами НАТО. У такий спосіб вигода буде не тільки для Латвії, а й для всього регіону”, – сказала Мурнієце, слова якої наводить LETA.

Зазначається, що ця інвестиція в протиповітряну оборону стане найбільшою в історії Латвії та Естонії.

Системи ППО IRIS-T здатні запобігти загрозі, що виходить від літальних апаратів і дронів, у радіусі до 40 км і на висоті до 20 км.

Передбачається, що закупівлю буде реалізовано протягом наступних трьох років після укладення договору. До цього Латвії належить виконати роботу з навчання персоналу, вдосконалення інфраструктури.