October 24, 2024

МЗС доручено провести наради щодо процедури реадмісії українців, які відбували покарання на ТОТ і депортовані окупантами до РФ, – Мінреінтеграції

Вер 12, 2023

Київ. 12 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністерству закордонних справ України доручено провести наради щодо процедури реадмісії з правоохоронними органами країн, які межують із Росією, повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

“У фокусі уваги була процедура повернення українців, які відбували покарання у місцях позбавлення волі на ТОТ і були депортовані окупантами до рф. Такі громадяни намагаються виїхати з росії через територію третіх країн. Учасники наради дійшли згоди, що задля повернення українських громадян на Батьківщину буде застосовуватися, в тому числі, процедура реадмісії”, – йдеться в повідомленні Мінреінтеграції за результатами наради щодо виїзду громадян з окупованих територій через територію інших країн.

З огляду на це з метою відпрацювання цього механізму Міністерству закордонних справ доручено провести низку нарад із правоохоронними органами країн, які межують із Росією.

Крім того, учасники підбили підсумки майже рік дії експериментального проєкту з оформлення на території України посвідчення особи на повернення в країну.

“Отже, проєкт буде продовжено, відповідальні міністерства взяли два тижні на опрацювання відповідних змін до законодавства”, – йдеться в повідомленні.