October 24, 2024

Регіональними директорами з продажу "Auchan Україна" призначені Айк Манукян і Сергій Федоровічев

Вер 12, 2023

Київ. 12 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Регіональними директорами з продажу "Auchan Україна" призначено Айка Манукяна і Сергія Федоровічева, повідомили в пресслужбі компанії агентству "Інтерфакс-Україна".

Як уточнили у пресслужбі, раніше головою дирекції з продажу була СЕО Марта Труш, яка очолила компанію в березні 2023 року.

Було ухвалено рішення розширити напрям і розділити цю дирекцію між двома фахівцями.

“Ми – мультиформатний ритейлер, і наша стратегічна амбіція – бути фіджитальним лідером в Україні. Для того, щоб поглиблено працювати одночасно над розвитком фізичних точок, а також урізноманітнити клієнтський досвід і clients journeys, ми ухвалили рішення розподілити завдання дирекції з продажів між двома фахівцями. Посилюємо операційну діяльність у магазинах: робота з асортиментом, імплантаціями, власними марками. А також, фокусуючись на омнікальності нашого клієнта, плануємо розвивати нові послуги та додаткові сервіси”, – прокоментувала Труш.

Манукян і Федоровічев в "Auchan Україна" працюють із 2007 року – зі старту роботи ритейлера в Україні.

Манукян приєднався до компанії одразу після закінчення університету. За 15 років роботи очолював різні відділи та департаменти магазину й центрального офісу. Розробляв інструменти маркетингу, працював над клієнтським досвідом. Керував магазинами в різних регіонах. До призначення на зазначену посаду працював коучем зони менеджменту шести магазинів.

На новій посаді Манукян зосередиться на управлінні магазинами Києва та заходу України, на експансії та власному виробництві.

Федоровічев – один із тих, хто 2007-го відкривав перший магазин мережі – "Auchan Почайна" на посаді начальника відділу молочних товарів. Очолював кілька гіпермаркетів Києва, працював коучем магазинів. У 2019 році став керівником підрозділу нових концептів (Pick Up Point), відповідав за напрями В2В і B2G.

Надалі Федоровічев супроводжуватиме магазини центру, сходу та півдня України, а також продовжуватиме розвиток малих форматів (супермаркети, Pick Up Point) і В2В-напряму.

Auchan Retail – міжнародна компанія роздрібної торгівлі. Перший магазин відкрито у Франції 1961 року.

ТОВ “Ашан Україна Гіпермаркет” працює в Україні з 2008 року. За даними сайту “Ашан”, до російського вторгнення в Україну мережа ритейлера налічувала понад 30 магазинів різних форматів (гіпермаркети, супермаркети, pick up point) у дев’яти містах, а також розвиває e-commerce.

Згідно з фінансовою звітністю, дохід компанії “Auchan Україна” у 2022 році з урахуванням трьох закритих гіпермаркетів становив 10,737 млрд грн, що на 26,3% нижче за результати за 2021 рік. Збитки становили 1,236 млрд грн проти прибутку мережі в 2021 році 296,7 млн грн.